Само за два дни стотици хора дариха над 49 000 долара,

...
Само за два дни стотици хора дариха над 49 000 долара,
Коментари Харесай

Събраха $49 000 за погребението на убитите българи

Само за два дни стотици хора подариха над 49 000 $, с цел да оказват помощ убитите в Чикаго българи да бъдат заровени на родна земя. В неделя, ден след трагедията, синът на убитата Цветанка Костадинова - Данаил помоли за помощ в платформата Gofundme, като разгласи, че са нужни 50 000 $ за превозването на телата на майка му, нейния брачен партньор и свекърва до България.

По-късно обаче нужната сума бе изменена на 37 000 $, а сега в сметката са събрани малко над 49 000 $.

43-годишните Цветанка Костадинова и Ивайло Попов, 65-годишната Искра Пауръл-Попова и 61-годишният й другар Дейвид Ханик бяха убити в събота вечер от 66-годишния техен комшия Кшищоф Марек в жилището им на ул.  " Уест Ървинг Парк " в Чикаго. Ден по-късно в болница в американския град умря и петата жертва на поляка - 53-годишната му сънародничка Йоланта Тополска.

Марек, който се е пенсионирал като водач на камион, а преди този момент е бил строителен служащ, бе задържан, а нощес съдът на окръг Кук отхвърли да го пусне под гаранция и го остави за непрекъснато в ареста, откакто му бяха повдигнати обвинявания в пет убийства от първа степен. 

" Иво и Цветанка бяха едни прелестни и положителни християни. Две пресечки деляха църквата от мястото на стрелбата. В петък Цветанка през целия ден чистеше храма с нас, с цел да посрещнем храмовия празник. На самия празник на идващия ден разбрах, че те са убити. Със брачната половинка ми избухнахме в сълзи. От две години имаха брак, а апартаментът им беше на погашение. Аз го осветих. Трябвало е да заключат вратата, само че е реалност, че са оставили отключено. Мъжът, който ги е нападнал е бил с душевен отклонения ", описа пред Нова телевизия отец Димитър Димитров от църквата " Свети Иван Рилски " в Чикаго. 

Той добави, че дядото на Цветанка, която е от София, е бил духовник, а и тя и брачният партньор й Ивайло са били " положителни християни ".

" Половин година преди да дойде в Чикаго, Цвети е сънувала иконата в нашия храм, без да я виждала. Тя ни изпрати и подарък кандило, сподели още отец Димитър.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР